tirsdag 5. januar 2010

Tjen penger på bloggen din som affiliate

GJESTEINNLEGG: Artikkelen tar opp et tema som berører alle som har sin egen hjemmeside. Hvorfor skal ikke alle som har sin egen side kunne tjene litt penger på all innsatsen og jobben som legges ned i å skrive artikler? 


Det finnes mange som har sin egen side på nettet der de skriver om noe de er veldig engasjert i. Det kan være alt fra fluefiske til astronomi. En god del skriver faktisk også veldig gode artikler på siden sin. Hvis du er en av disse, så kan du spørre deg selv om du ikke fortjener å tjene litt penger for all den jobben du legger ned.

Å tjene penger på en side som har noe trafikk er ikke vanskelig. Det finnes veldig mange alternativer for å tjene penger på internett i dag. De fleste bedrifter som driver med salg av produkter eller tjenester på nettet har en aller annen form for affilliate avtale som kan inngås med bedriften.

En affiliate avtale er en avtale der du som utgiver av en nettside legger ut en annonse for enten bedriften som helhet eller et av deres produkter. Det kan være i form av en bilde annonse eller rett og slett bare tekst. Når noen trykker på annonsen på siden din, vil de bli tatt direkte til annonsørens hjemmeside. Skulle de ende opp med å kjøpe noe på denne siden, vil du få en del av salget. Hvor stor del du får avhenger av hvilket produkt og hvilken bedrift du har avtale med. Du kan forvente alt mellom noen få prosent og helt opp til så mye som 75%. Selve registreringen av avtalen tar ikke mer enn noen få minutter, og er veldig enkel. Bare gå inn på nettsiden til en eller annen bedrift å se etter en link som heter affiliates.

En enda enklere måte å gjøre dette på er gjennom en leverandør av annonser for mange forskjellige bedrifter. Det finnes mange slike leverandører, og de fleste er faktisk veldig gode. Når du har registrert konto, vil du kunne velge mellom en hel haug av annonser som du kan ha på din nettside. Min personlige favotittside er clickbank.

Husk på at for at du skal kunne tjene noen penger på annonsene er det viktig at du har annonser som er relevante til stoffet du skriver om. Skriver du om fluefiske er det liten vits i å ha annonser for kvinnelig undertøy på siden. Folk vil rett og slett ikke trykke på disse annonsene. Du skal være fornøyd hvis over 5% av de som besøker siden din ender opp med å gjøre ett kjøp gjennom annonsene dine. Et annet tips er å bytte annonse hvis det skulle vise seg at den du har ikke gir deg god betaling.

Lykke til.

Om forfatteren

Page skriver artikler som hjelper folk å tjene penger på internett på en veldig enkel og ryddig måte. På bloggen hans finnes mange gode råd for hvordan man kan starte å tjene penger i dag.