torsdag 7. januar 2010

5 grunner til å ha kredittkort


Kredittkort har vært gjenstand for mange diskusjoner. Er det bra å ha et kredittkort eller er det direkte farlig? I denne artikkelen skal jeg fortelle om noen av fordelene med å ha kredittkort.


Det finnes utrolig mange i Norge som har kredittkort. Men mest utrolig er det at det finnes så mange som ikke har det. Det er tydelig at "kredittkort skrekken" fortsatt ikke har sluppet helt taket. Og egentlig er det ganske forståelig i mange sammenhenger når media til stadighet skriver saker om personer som har havnet i et uføre på grunn av uvettig kredittkortbruk. Her er det uvettig som er nøkkelordet. Hvis man bruker kredittkortet på en forsvarlig og fornuftig måte, vil det ikke være noen bakdeler med å ha et. Fordelene derimot er mange, og her følger noen av dem.

1. Mulighet til å ha alle pengene dine på høyrentekonto.

Når du har et kredittkort gir dette deg muligheten til å bruke dette hver gang du handler noe. Og som vi alle vet så trenger du ikke å ha penger på et kredittkort. Dette betyr at du i utgangspunktet ikke trenger å ha alle pengene dine på en brukskonto med dårlig rente, men heller sette dem på en høyrentekonto. Herfra kan du betale kredittkortutgiftene dine. Hvis du skal bruke denne metoden er det lurt å sette seg en dato når du skal betale, og følge denne nøye.

2. Mulighet til et kortsiktig lån rentefritt.

Skulle for eksempel kjøleskapet eller komfyren din ta kvelden, og du ikke har nok penger til kjøpe deg et nytt før du får neste lønning, så er det utrolig kjekt å ha et kredittkort tilgjengelig. Kredittkortene har som regel en rentefri periode på 45 dager. Det vil si at hvis du betaler innen 45 dager koster det ikke mer å betale med kredittkort enn det gjør med kontanter.

3. Rettigheter med kredittkjøpsloven.

Når du bruker kredittkortet for å handle, havner du automatisk under kredittkjøpsloven. Denne loven gir deg en del rettigheter som kan være veldig nyttige. Blant annet gir den deg rett til å nekte å betale hvis du ikke skulle være fornøyd med varen eller tjenesten.

4. Årsgebyr.

De fleste kredittkort har ingen årsgebyr i motsetning til vanlige bankkort som kan koste så mye som 200-600 kroner bare for å ha kortet. Her er det penger å spare!

5. Rabatter.

Mange kredittkort kommer med rabatter på diverse varer og tjenester. Den vanligste varianten er rabatt på drivstoff. Faktisk kan du få så mye som 6 prosent rabatt, noe som kan tilsvare opptil 50 kroner per fylling.

Som du ser, så finnes det mange fordeler med å ha kredittkort. Dette er bare noen. Kredittkortene kan gi deg en ekstra frihet i livet og noen bekymringer mindre. Bakdelene er utelukkende grunnet ufornuftig bruk.

Om forfatteren

Artikkelforfatteren har jobbet med kredittrelaterte saker i flere år. For mer informasjon om hvorfor du bør skaffe kredittkort ta en titt på 7 fordeler med kredittkort. For informasjon om kredittkort generelt se Kredittkort info.