tirsdag 5. januar 2010

Hvordan få riktig og god trafikk til bloggen din?

Er all trafikk god trafikk? Man skulle tro det, men det er slett ikke tilfelle. Trafikk kommer i mange former. I denne artikkelen blir noen eksempler på trafikk tatt opp og diskutert. 


Trafikk. Det er et ord som kan få hårene til å reise seg på ryggen hos de fleste som driver med internett markedsføring. Trafikk er nemlig noe av det vanskeligste å skaffe til siden sin. Likevel så trenger alle nettsider som vil oppnå noe den. Det er trafikken som holder sidene i live.

Men hvilken trafikk trenger egentlig siden? Jeg skal kaste ut noen måter å skaffe seg trafikk, og fortelle litt om hvorfor disse fungere/ikke fungerer. I denne artikkelen er det forutsatt at man driver en side som tjener pengene sine fra adsense eller noe lignende. For de av dere som ikke vet hvordan adsense fungerer, så er det et annonse basert program. Programmet viser annonser som er relevante til innholdet på siden som de vises. Utgiveren (den som driver nettsiden annonsene vises på) får betalt hver gang noen klikker på en annonse.

For å skaffe seg trafikk bruker de fleste nybegynnere den gode gamle jungeltelegrafen. De forteller noen kjente om siden sin, og forventer at de skal fortelle videre at de har sett denne fantastiske og enestående siden som alle burde besøke. Problemet med denne taktikken er at hvis man ikke har en side som faktisk er enestående og fantastisk (og da mener jeg helt i verdensklassen) så vil ingen dukke opp. Kanskje kommer vennene dine innom en og annen gang bare for å være høflig, men ellers kommer siden til å være helt uten trafikk. Og uten trafikk tjener du ikke penger på nettsiden.

Hvis du er typen som har vært gjennom jungeltelegraf prosessen, så har du kanskje oppdaget de sosiale mediene. Sider som facebook, myspace, squidoo, hubpages og en hel haug andre har enorme mengder brukere og disse bør jo kunne brukes til å skaffe trafikk. Det ligger et enormt potensial for å skaffe seg besøk fra disse sidene. Selv om de fleste av disse sidene i utgangspunktet ikke er beregnet på reklame, så er det ikke noe i veien for å skrive en kjapp link til siden din og lure den inn i en eller annen sammenheng. Du kan faktisk også lage egne sider som promoterer siden din på squidoo og hubpages. Du må legge litt jobb i det, men etter hvert vil folk strømme på. Du vil få den trafikken du ønsker deg. Eller?

Er det virkelig denne trafikken som er den beste for siden din? Tenk gjennom hva du selv driver med når du er på facebook. Hvis du er som meg (og stort sett alle andre som er innom facebook en gang i blant) så er du ikke så veldig interessert i noe spesielt. du bare surfer gjennom andre personers profiler, ser litt på noen morsomme grupper og surrer egentlig mest bare generelt rundt. I alt surret ser man kanskje en link som leder til siden din, og trykker på den. Problemet er at den som klikker på linken egentlig ikke er så veldig interessert i temaet på siden din. Den trafikken man vil ha til nettsiden sin, er ikke en slik ufokusert trafikk. Med ufokusert trafikk mener jeg trafikk som egentlig ikke bryr seg om det som står på siden din, tilbake knappen i explorer blir trykket nesten før de er inne på siden.

Hvordan kan man da skaffe seg trafikk som faktisk bryr seg om temaet du skriver om? Svaret er noe som du bruker hver dag. Søkemotorene. Det er her du virkelig kan tjene de store pengene. Du kan jo selv tenke på hva du gjør på en søkemotor. Mens du tenker skal jeg fortelle deg det. Du søker etter noe du er interessert i å vite noe om. Du er rett og slett ute etter noe spesifikt. Og det er denne trafikken som er mest interessant for oss som driver en nettside. Trafikk som virkelig kan finne på å trykke på annonsene, og med det gjøre sånn at vi tjener penger.

Men hvordan skal man skaffe trafikk fra søkemotorene? Vi må rett og slett sørge for at søkemotorene plasserer siden vår høyt på søkeresultatene som er relevante for innholdet på siden vår. Det er ikke rakettforskning akkurat, men det krever en del jobb. Hvis du vil vite hvordan man får en side høyt på søkeresultatene, følg med på bloggen min som handler om hvordan man skal tjene penger på nettet.

Om forfatteren

Forfatteren driver til daglig med mange prosjekter som omhandler SEO og markedsføring på internett. Hvis du vil lære mer om SEO og hvordan du kan tjene noen ekstra kroner på internett, besøk siden Tjen penger på nettet