torsdag 7. januar 2010

På tide med eget webhotell? FAQ finner du her


Mange oppretter blogger og nettsider på gratis tjenester på nettet. Denne artikkelen tar for seg begreper du bør kunne før du booker ditt hotell rom på internett.
Denne artikkel tar for spørsmål om webhotell og begreper du bør vite noe om før du lager ny hjemmeside eller blogg.
Hva er et webhotell?
For å gjøre hjemmesiden din tilgjengelig for all på internett, må du "booke" et hotellrom på internett. Et Webhotell er en leverandør som tilrettelegger for deg. Du må selv laste opp sidene din, ofte med bruk av FTP eller at program.
Hva er et domenenavn?
Et domene navn er din unike adresse på internett. I norge har .no adresser for alle bedrifter og næringdrivende. Er du privatperson og ikke kan kjøpe .no, kan du også kjøpe .com, .net, .info domener etc. Les mer om domene registrering her.
Kan jeg få et .no domene?
Har du et registrert firma i Brønnøysund så har du muligheten til å eie 15 .no domene navn.
Kan alle få et .com webhotell?
Ja, alle kan kjøpe .com webhotell.
 Hva er forskjellen mellom Windows og Linux?
Windows og Linux er ulike plattformer og operativsystemer, noe du stort sett slipper å tenke på hvis du har enkle nettsider. Litt avhengig av hvordan teknologi nettsiden din er laget med, må du velge windows eller linux. Bruker du ASP for å lage dynamiske sider så må du velge Windows. Bruker du PHP så velger du Linux.
Hva er PHP ?
Php er et programmering og script språk for å lage dynamiske nettsider. Ofte er PHP godt egnet på Linux webhotell.
Hva er ASP?
ASP er også et programmering og script språk for å lage dynamiske nettsider. Ofte er ASP godt egnet på Windows webhotell.
Finnes det webhotell som er gratis?
Ja, det finnes mange. Se Gratis webhotell for mer informasjon.
Jeg synes mange webhotell er dyre, finnes det noen enkle og rimelige?
Ja, gå til denne siden for informasjon om billig webhotell
Hva er FTP og hva brukes det til?
FTP står for File Transfer Protocol og er "protokoll" for overføring av data filer. For å overføre filer bruker man ofte et FTP program. Windows har et innebygd, men det finnes bedre. Noen er også gratis tilgjengelig på internett.


Om forfatteren

Essence internett leverer webdesign og portaler. Vi drifter og produserer innhold til portalene nettbutikkerlinkerog reise og har lang erfaring med flere leverandører av bra webhotell.