tirsdag 10. november 2009

Tjen penger på bloggen med Google Adsense

Den enkleste måten for deg å komme i gang med å tjene penger på bloggen din er med Google Adsense. Det er også den raskeste måten å tjene penger på en blogg på, ettersom du stort sett klarer å dra inn noen kroners inntekt fra første dag uavhengig av hvor stor/liten bloggen din er.

AdSense er Googles eget reklameprogram, som alle som har en mer eller mindre respektabel nettside eller blogg kan benytte seg av. Når du har reklame på siden din får du penger for hvert klikk noen gjør på reklamen. Hvor mye du tjener varierer etter hva som er blitt klikket på, og hvor mye den som har reklamen har valgt å betale per klikk til Google. Du får altså en cut av den summen! Adsense sørger dessuten for å gi brukerne på siden din relevante reklamer, ettersom hvilke annonser som dukker opp på siden din avhenger av hva du har skrevet om på den aktuelle siden.

Dette er en såkalt kontekstuell annonsering. Dette betyr at om du for eksempel har skrevet en post i bloggen din om det å tjene penger på Internett, så er det store muligheter for at de annonsene som dukker opp i Google Adsense annonseplasseringene du har på siden nettopp er relaterte til det å tjene penger på nettet. Dette er bra for din inntekt fordi det gjør annonsene mer relevante, og mer relevante annonser gir flere klikk. Og hva gir flere klikk? Riktig, mer penger til deg!

Så hvordan kommer du i gang med å tjene penger på Google Adsense? Først må du registrere en konto på Adsense.com, men du må ha en e-postadresse fra Gmail.com først om du ikke har dette fra før. Deretter er det ganske så enkelt, spesielt om bloggen din er satt opp på Blogger.com. Blogger er en super tjeneste å bruke for å sette opp gratis blogger, og siden denne tjenesten også leveres av Google så har de en enkel løsning der du kan klikke på en link med navnet "Tjen penger" for å aktivere adsenseannonser på siden din med et par tasteklikk. Om du derimot bruker en leverandør som Blogg.no, vær oppmerksom på at du ikke får satt opp egne annonser på bloggen din. Her er det personene bak tjenesten som stikker av med gevinsten når noen av dine brukere klikker på adsenseannonsene, så velg din bloggleverandør med omhu!

NB! Aldri føl deg fristet til å klikke på adsenseannonsene selv, eller be venner og bekjente om å gjøre det. Google finner dette fort ut, og du risikerer å bli stengt ute av annonseprogrammet deres fortløpende om så skjer. Oppfordre heller aldri brukerne på bloggen/nettsiden din til å klikke på annonsene, da dette vil føre til samme uheldige konsekvens. Eksperimenter heller med gode plasseringer for adsenseannonsene på bloggen din, og følg med på statistikken på brukerpanelet inne på Adsense.com i forhold til hvordan effekten på annonsene til enhver tid fungerer.

Og ja, det er mulig å tjene MYE!
Og trenger du inspirasjon for å se at det er mulig å tjene mye med Google Adsense? Ta en titt på denne karen - Shoemoney.com, som ifølge sjekken som er lagt inn bilde av tjente i gjennomsnitt 4.200 dollar i døgnet. Kanskje ikke så rart når han hadde 75.000 brukere innom sidene sine, men likevel inspirerende!