tirsdag 10. november 2009

Slik får du tusenvis av brukere til din blogg fra Nettby

Mange kjenner nok til nettsamfunnet til VG, som du finner på Nettby.no. Det du imidlertid kanskje ikke visste var at denne siden er en ekstrem trafikkmaskin til bloggen din om du klarer å få en egenprodusert nyhet på toppen av forsiden.

Slik gjør du det:
- Først må du opprette en brukerkonto på Nettby, om du ikke har dette fra før?
- Opprett så en gruppe, med hvilket navn og tema du selv ønsker
- Så legger du til en nyhet med en svært fengende overskrift, skriver en kort tekst som får folk til å bli nysgjerrige, og linker videre til bloggen din. NB! Fjerne haken der det står "Vis kun på gruppeforsiden".

Etter at du har publisert er det bare å gå til forsiden av Nettby.no, og se om din nyhet klatrer på listen. Du kan hjelpe klatringen ved å sende linken til nyheten din til venner og kjente. Jo flere som klikker på den, jo fortere klatrer du opp på listen. Om du havner på toppen kan du fort dra 10-20.000 besøk på et døgn! Det er ikke gjort på et forsøk, men du klarer det med litt feiling og prøving.

Timingen er viktig
Et tips er forøvrig å legge ut nyheter på tider av døgnet der det er lav aktivitet generelt. Da er det lettere å klatre opp på listen med din nyhet. Det er imidlertid på sin plass å poengtere at Nettby primært er brukt av yngre brukere, så det er stort sett nyheter av useriøs karakter som klatrer fort oppover her. Nyheter som "Mann spiste sin egen rumpe" klatrer nok høyere enn "10 tips for en mer produktiv hverdag". Dermed sier det seg selv at kvaliteten på denne trafikken imidlertid ikke er den største. Gratis er det imidlertid, så lenge ikke administratorene på Nettby synes din nyhet er upassende og velger å slette den eller stenge ditt brukernavn ute av tjenesten.

Flere har fått trafikk fra Nettby i stor grad
Nettby har faktisk vist seg å være så effektivt for å dra trafikk at ansatte på hos TV2.no spammet Nettby for å få mer trafikk. Også kjente bloggere, som f. eks Glabladet.no, har benyttet Nettby for å øke trafikken sin. Bloggen Fyfaen.com fikk omtale på Side2.no, etter å ha brukt nettopp Nettby for å dra unaturlig mye trafikk. Dette var nok imidlertid ikke journalisten klar over, men Nettby blir nevnt i artikkelen, og Bedre Blogg er rimelig sikker på at det hovedsaklig var Nettby som stod for trafikken.