torsdag 12. november 2009

Hvorfor er det så lønnsomt å bruke tid på å blogge?


GJESTEINNLEGG: Blant drevne webside utviklere er det vanlig å omtale bloggere som amatører. Bloggerne er de som ikke kan noe om internett og bare velger de enkleste løsningene. Utsagn som "Ingen som vet hva de driver med bruker blogger til å tjene penger på internett" er ikke uvanlige, men hvorfor? Er det virkelig sånn at man ikke kan tjene penger på å blogge?

For å svare på mitt eget spørsmål; nei. Man kan utmerket godt tjene penger på en blogg og det har faktisk visse fordeler å ha en blogg i stedet for å utvikle sin egen nettside.

1. Å opprette en blogg koster ingenting.

Å drive sin egen nettside koster penger. Som regel er det ikke all verden, men hvis du skal opprette flere sider vil det kunne bli en ganske høy sum. Å opprette en blogg er derimot gratis. Det kan være helt avgjørende for en nybegynner.

2. Det er mye enklere å opprette en blogg.

For å opprette en blogg trenger du ingen kunnskap om HTML, Java e.l. Hvorfor skal man gjøre alt så vanskelig hvis det finnes en enklere måte?
Blogger er designet for at de enkelt skal kunne oppdateres og justeres etter ønske. De har selvfølgelig ikke alle valgmulighetene som en egen nettside har, men det er nok av dem likevel.

3. Bloggene er som regel veldig godt optimalisert for søkemotorene.

Det er ikke uten grunn at du på resultatlistene for noen av de mest brukte søkeordene finner nettopp en blogg på toppen. Bloggene er i all sin enkelhet godt likt av algoritmene til søkemotorene. Med en egen nettside er det lett at man overdriver designet, og dermed ødelegger for at søkemotorene skal plassere siden høyt på resultatlistene. Med en blogg er det ikke så lett å gjøre feil.

4. En blogg er et godt verktøy for å lære seg hvordan man skal tjene penger på internett.

Når man bruker en blogg for å tjene penger på nettet, må man gå gjennom stort sett alt det samme som når man oppretter en egen side utenom selve kodingen av siden. Dette gjør at man får et godt kunnskapsgrunnlag for hvordan man faktisk skal gå fram for å tjene penger senere med en egen side. Man trenger altså ikke å gjøre mange unødvendige ting som egentlig ikke er relevant til det å tjene penger.

5. Tidsbesparende.

Hvorfor bruke masse tid på å designe en helt ny side når man like godt kan bruke en blogg som det tar 5 minutter å sette opp?

Spesielt er blogger utrolig godt egnet for nybegynnere. Uten å betale noe har de muligheten til å sette seg inn i det som er et veldig komplekst og kanskje litt forvirrende "yrke". De har muligheten til å feile uten at det har noen som helst konsekvens.

Det er ikke uten grunn at noen av de virkelig store innenfor "tjen penger" nisjen på internett benytter nettopp blogger for å skaffe de inntektene de trenger for å få hjulene til å gå rundt.


Om forfatteren

Besøk denne siden hvis du vil vite mer om å Tjene penger på blogging.