mandag 18. juli 2011

My Shopping Genie - Genialt eller Svindel?

- Helt klare pyramidelignende trekk, sier i alle fall Lotteritilsynet ifølge digi.no.

Den omstridte nordmannen Tor Einar Olaisen, tidligere verdensleder i skandalepyramiden World Games Inc, er ifølge digi.no blant de første distributørene her til lands. Olaisen nekter imidlertid ovenfor nettstedet for at konseptet er et pyramidespill.

Lotteritilsynet er imidlertid klare i sin tale:

- MyShoppingGenie har klare pyramidelignende trekk ved at inntektene i stor grad ser ut til å komme fra betaling av deltageravgift og videre verving av nye deltagere, sier kommunikasjonssjef Rune Timberlid i Lotteri- og stiftelsestilsynet til digi.no.

Pyramidelignende konsepter opererer av natur ofte i en gråsone. Tilsynet påpeker at det er vanskelig å konkludere før systemet har fungert en tid.

- Rent generelt vil Lotteritilsynet advare folk mot å bruke penger på pyramider og pyramidelignende systemer. I de aller fleste tilfeller stopper slike systemer opp, med det som følge at mange taper pengene de har investert, advarer Timberlid.

Det er opp til hver enkelt å vurdere hva som er for godt til å være sant, men om det ser ut som en and, går som en and, og høres ut som en and... så er det som oftest en and!