mandag 6. september 2010

Slik får du gode rabatter når du handler i nettbutikker


Det har nå blitt utrolig enkelt å spare penger når man handler online. Rabattkoder lar deg få rabatt når du handler online. Les mer om hvordan det hele fungerer her.
Hva er en rabattkode?
En rabattkode er en liten kode som fungerer på samme måte som kuponger. Tidligere klippet man ut kuponger av avisen og tok dem med til kassen. Siden vi nå kjøper så mye online, har vi fått en ny form for kuponger – nemlig rabattkoder! En rabattkode utstedes av nettbutikken, og sendes ofte til lojale kunder via nyhetsbrev og lignende, men det finnes andre måter å finne rabattkoder på. Mange nettsteder lister rabattkoder og gjør det enkelt for deg å finne en rabattkode du kan benytte deg av.

Hvordan bruker jeg en rabattkode?
Det tar rundt ett minutt ekstra å bruke en rabattkode, og med tanke på alle pengene man kan spare ved å benytte seg av slike koder, kan det være verdt å ta seg tid til dette. Normalt fungerer det slik:

1. Du handler som normalt i nettbutikken.
2. Finn og kopier en rabattkode
3. Når du skal betale, får du spørsmålet om en rabattkode. Lim inn koden her.

Det var det hele. Etter at du har tastet inn rabattkoden, vil rabatten din automatisk trekkes ifra, og du vil få oppgitt den nye prisen.

Hvor mye kan jeg egentlig spare?
Aktører i de fleste bransjer tilbyr rabattkoder, men rabattnivået varierer naturligvis på grunn av ulike avansenivåer. For eksempel gir nettbutikker med elektroniske artikler deg relativt lav rabatt, hhv. 3-5 prosent rabatt. Klesbutikker gir normalt dobbelt så høy rabatt – 10 prosent eller mer. Hotellbransjen gir temmelig god rabatt – alt fra 10 til 25 prosent rabatt på hotellbestillinger. Rabattkoder kan også gi deg gratis frakt eller en fast rabatt, som for eksempel 150 kroner pr ordre. I tillegg hender det også at rabattkoder gir andre goder, som for eksempel en ekstra DVD på kjøpet eller andre tilleggsprodukter. Det er nettbutikkene som utsteder rabattkodene og bestemmer rabattnivået og hvilke ekstraprodukter kodene evt skal gi.

Eksempler på nettbutikker som lar deg bruke rabattkoder
Til tross for at rabattkoder er et relativt nytt fenomen i Norge, har allerede hundrevis av nettbutikker begynt å tilby bruk av dette. Vi kan allikevel nevne et par eksempler:

La Redoute: Kjært barn har mange navn - hos La Redoute kalles rabattkoder for tilbudskoder. Dette har ingen betydning, det er akkurat samme ting. Gå inn på laredoute.no og handle som normalt. Legg varer i kurven og gå til kassen når du er klar til å betale. Der vil du få spørsmål om en tilbudskode. Gå deretter til for eksempel Rabatt24.no og finn en La Redoute tilbudskode. Velg en passende kode og returner til La Redoute sine nettsider. Tast inn koden og trykk ’aktiver tilbudet’. Du vil nå få rekalkulert prisen og få oppgitt rabatten din. Enkelt og greit!

Hotels.com: Hvis du skal bestille hotell, kan du finne deg en Hotels.com rabattkode og få 10 prosent rabatt på hele hotellbestillingen hos Hotels.com. Gå inn på Hotels.com, velg hotell og romtype, og tast inn rabattkoden der du får spørsmål om en Hotels.com rabattkode. Når du trykker ’Oppgi’ vil Hotels.com kalkulere en ny pris for deg. Rabatten vil du få spesifisert, og den er normalt ganske stor når du bestiller hotell. Syv dager på et hotellrom til 1.000 kroner natten vil for eksempel spare deg for 700 kroner med en rabattkode på 10 prosent.

Pixmania: Hos Pixmania kan du også bruke rabattkoder. Her vil du ofte få rabatter på rundt 3-5 prosent, evt en fast rabatt på mellom 75 og 240 kroner. Du handler som normalt i nettbutikken til Pixmania, legger varer i kurven og går til kassen når du er ferdig. Her får du spørsmål om en ’tilgodelapp’ – dette er stedet hvor du skal taste inn rabattkoden. Gå inn på Rabatt24.no og finn din Pixmania rabattkode, kopier den og lim den inn hos Pixmania. Når du trykker ’regne om’ vil du få oppgitt rabatten og se den nye prisen. Nå kan du fullføre betalingen.

Betingelser
Vær obs på at enkelte rabattkoder har visse betingelser som må oppfylles for å være gyldige. Eksempler på slike betingelser er at du må handle for minimum 150 kroner, at rabattkoden kun gjelder sommer- eller vintersortimentet eller lignende. Det opplyses alltid om slike betingelser. Normalt gjelder rabattkoden for alle varer og er uten noen form for betingelser.

Tidsbegrenset
Merk også at rabattkoder normalt er tidsbegrenset. Det betyr at kodene går ut på dato, og må benyttes innen en viss tid. Dette vil det også alltid opplyses om. Så sjekk datoen og pass på at du gjennomfører evt kjøpet før koden går ut.
Så neste gang du handler online kan du med fordel sjekke om nettbutikken lar deg bruke rabattkoder. Det er alltid penger å spare på nettet, og rabattkoder er en svært enkelt måte å gjøre nettopp dette på.

Om forfatteren

Rabatt24.no er en populær nettside som lister rabattkoder for nettbutikker. Stikk gjerne innom og benytt deg av en rabattkode neste gang du skal handle på nett.